Régi-új átverés hódít a Facebookon

Hívjon minket még ma! +36 70 453 8061 | info@impuls360.hufacebook
  Facebookgoogle_plus

  Régi-új átverés hódít a Facebookon

  Korábban már írtunk a Facebookon terjedő átverésekről, valamint arról, hogy a Facebook határozottabb fellépést ígér ezekkel szemben. Ennek ellenére az átverések köszönik szépen, élnek és virulnak.

  A régi, jól bevált “oszd meg a bejegyzést, lájkold az oldalt és nyersz” szisztémát alkalmazva most az Emirates légitársaság logóját és nevét felhasználva gyűjtenek egy Facebook oldalnak rajongókat. A képen, amelyet a felhasználóknak meg kell osztani egy repülőjegy szerepel a szöveg pedig  hihetetlen jó nyereménnyel kecsegtet.

  Facebook átverés

  A szöveg fordítása:

  “Csodálatos hírek a nyaralás szerelmeseinek! 2000 darab első osztályú repülőjegyet adunk neked és öt barátodnak egy általad választott uticélra bárhol a világon, és még 5000 dollár költőpénzt is jár hozzá!

  A szabályok:

  1. Oszd meg ezt a fotót és írd be alulra kommentbe hogy “Thank You”.

  2. Lájkold az oldalunkat.

  Az ezer nyertesd véletlenszerűen sorsoljuk ki 2016 március 12.-én rajongói oldalunkon.”

  Már a szövegezés is gyanús, hiszen sehogy sem jön ki a nyertesek száma, aki pedig veszi a fáradtságot és megnézi a Facebook oldalukat, egyértelműen felismerheti, hogy átverték. De mi is a hasznuk a csalóknak? Egyértelmű: rövid idő alatt több tízezer rajongóbázist szerezni, átnevezni az oldalt és esetleg értékesíteni. Jobb esetben az egész csak egy szociológiai kísérlet, amely megmutatja milyen könnyelműen nyomunk rá a Like gombra a közösségi oldalon.