A Microsoft megveszi a LinkedIN-t

Hívjon minket még ma! +36 70 453 8061 | info@impuls360.hufacebook
  Facebookgoogle_plus

  A Microsoft megveszi a LinkedIN-t

  A döntésről a Microsoft hivatalos blogján közölte, hogy készpénzért, összesen 26,2 milliárd dollárért veszi meg a közösségi oldalt.

  A bejelentés mindenképpen különleges, hiszen még soha nem fizettek teches startup vállalkozásért ennyi. A Microsoft sajtóosztályának közlése szerint a tranzakció készpénzben történik, minden egyes LinkedIN részvényért 196 dollárt fizet majd a technológiai mamutcég, amellyel ez a cég történetének legnagyobb beruházása is. A hír hatására a LinkedIN részvények 48 százalékot ugrottak.

  LinkedIN
  Fotó: blogs.microsoft.com

  A 2002 decemberében alapított LinkedIN a világ legnagyobb üzleti céllal működő közösségi oldala. A regisztrálók más oldalakkal ellentétben itt kifejezetten munkatársi, üzleti kapcsolatok alapján ismerősei egymásnak, de gyakran használják álláskeresők, sőt fejvadászok is a megfelelő munkahely vagy munkaerő megtalálására. Az oldalnak évente több, mint 430 millió felhasználója van, amely havonta 105 millió egyedi látogatót jelent.

  A Microsoft vezérigazgatója Satya Nadella kijelentette, hogy az oldal alapítói megtarthatják függetlenségüket, és saját elképzeléseik alapján fejleszthetik az oldalt, valamint az alapító, korábbi Yahoo vezér Jeff Weiner is megtarthatja székét.